project foto’s

Natuur Educatie Centrum Zwijndrecht

Aanleg vegetatiedak Zwijndrecht

Op het dak van Natuur educatie centrum te Zwijndrecht, hebben studenten bouwkunde samen met Verhoeve Groen een vegetatiedak aangelegd.

Het circulaire gebouw wat door studenten ontworpen en gebouwd is, door middel van hergebruik van materialen, hout uit gebouwen die gesloopt werden. Een fundatie van gebruikte verhardingsplaten, Grijs/zwart water wat gefilterd wordt, energie wat wordt opgewekt, een dak wat de biodiversiteit bevorderd, kortom een educatie centrum waar straks ideeën bedacht gaan worden voor de toekomstige gebouwen, al dus de Wethouder Jacqueline van Dongen (duurzaamheid en milieu).

Het is de bedoeling dat het gebouw wat gebouwd is bij het natuurgebied Hooge Nesse te Zwijndrecht geheel in de natuur op gaat. Vanaf het maaiveld is het mogelijk om het dak op te lopen en vanaf het dak verder het natuurgebied in. Het is nog niet helemaal af, maar het geeft al een zeer goed beeld hoe het uiteindelijke zal gaan worden.

Afgelopen 2 oktober is er een klein feestje gehouden om het hoogste punt te vieren, de opkomst was groot. Door de studenten werd het gebouw en de onderdelen gepresenteerd hoe dit gebouw gebouwd is /wordt en welke functionaliteit het heeft.

Natuur Educatie Centrum Zwijndrecht

bron(nen) : SUS Ateliers, Gerard Scheele, Verhoeve Groen

Share Button

Projectinformatie

  • Opdrachtgever: SUS Atliers
  • Ontwerp: SUS Atliers
  • Uitvoering: Verhoeve Groen

contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.