nieuws foto’s

Aanleg zwemvijver

Aanleg van een zwemvijver in een buitengebied in Oost Nederland.

De aanleg van de zwemvijver en natuurlijke vijver met een totale grote van ruim 800 vierkante meter heeft verschillende zones. Als eerste is er een zwemgedeelte van 130 vierkante meter. Voor het natuurlijke effect én de waterzuivering wordt er respectievelijk 45 vierkante meter Biotop plantenfilter en 90 vierkante meter regeneratiezone aangelegd. Daarnaast wordt er een grote natuurlijke vijver van 550 vierkante meter aangelegd. Deze vijver ligt aansluitend aan de zwemvijver, maar de waterstromen staan niet in directe verbinding.

Om een goede waterzuivering van de zwemvijver te garanderen zijn er diverse technische componenten toegevoegd. Zo zorgen twee boogzeefskimmers voor het zuiveren van het oppervlaktewater. Een pomphut met daarin een tweetal pompen zorgen voor de circulatie van de skimmers en het plantfilter. Tenslotte is er door Biotop speciaal ontworpen fosfaatfilter toegevoegd om de kans van algengroei te minimaliseren.

De zwemvijver ligt gesitueerd tussen de weilanden en een bomengroep. Een geweldige landelijke en natuurlijke sfeer kan hiermee worden gecreëerd. De aanwezigheid van een grote natuurlijke vijver versterkt dit effect. Na een aantal groeiseizoenen zal de zwemvijver aandoen alsof het er altijd al is geweest.

 
Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.