nieuws foto’s

Belastingvoordeel met De Levende Tuin

Belastingvoordeel met De Levende Tuin

Steeds meer consumenten, overheden en bedrijven maken duurzame keuzes voor hun tuin, bedrijfsterrein, park of andere buitenruimte. Daarmee dragen zij bij aan meer biodiversiteit, een beter leefklimaat en de gezondheid van mensen. Het VHG-concept De Levende Tuin is hierbij een handig hulpmiddel. Uw VHG-hovenier helpt daar graag bij. Hij weet als geen ander wat er voor nodig is om de buitenruimte te vergroenen. Uw investering in De Levende Tuin is bovendien fiscaal aftrekbaar. Welke investeringen dat zijn en hoe dat werkt, leest u in deze folder.

Investeringen in De Levende Tuin, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, kunnen in aanmerking komen voor een extra  investeringsaftrek. Dit is het resultaat van actief lobbywerk van Branchevereniging VHG. Op verzoek van VHG zijn dergelijke investeringen opgenomen in de Milieulijst die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijks opstelt. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Dit is boven op de normale investeringsregels. Met de Milieu – Investeringsaftrek (MIA) profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36%. Met de VAMIL willekeurige afschrijving milieu investeringen kunt u 75% van de investering afschrijven.

Welke investeringen?
Het gaat in deze leaflet om investeringen waarmee de directe omgeving van uw pand beter is afgestemd op de weersinvloeden en aantrekkelijker is  voor mens en dier. In feite gaat het om alle maatregelen die passen binnen het VHG-concept “De Levende Tuin” met aandacht voor de vijf onderdelen: dieren, energie, voedsel, water en bodem. Bijvoorbeeld: n  Het verwijderen van ondoordringbare verharding en in plaats daarvan paden aanleggen van halfverharding; n Het planten van houtwallen, hagen, struiken en bomen; n  Maatregelen die de stedelijke warmte-eilandeffecten verminderen zoals het planten van bomen en struiken, eventueel voorzien van natuurlijke speelelementen en begroeiing voor kinderen om buitenspelen te stimuleren; n  Investeringen in het kader van de Green Deal ‘Levende Duurzame Buitenruimtes’. Deze deal kwam tot stand in samenwerking met NL Greenlabel en de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu. De deal is gebaseerd op de principes van De Levende Tuin.

Voor wie?
De regeling is bestemd voor ondernemingen die: n Inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen; n  Van plan zijn om minimaal a 2.500,- te investeren in innovatieve en milieuvriendelijke technieken/ producten die op de Milieulijst staan. n  Niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze regeling.

 

Hoe werkt het?
Hoe u van deze regeling kunt profiteren, is te lezen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (onder ‘Stappenplan aanvragen MIA/Vamil’). Bij RVO  moet de investering namelijk worden gemeld. RVO beoordeelt of het gekochte product aan de voorwaarden voldoet.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

 

 

bron: VHG

Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.