nieuws foto’s

Beste prestatie ooit

Appelscha- Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha heeft een topprestatie geleverd tijdens de 10 kilometer lange Ladies Run in Tilburg. Deze wedstrijd wordt ook wel de beste vrouwenloop ter wereld genoemd. Oosterloo eindigde als tweede Nederlandse en als elfde overall in een tijd van 35.08.

Beste prestatie ooit

Dat Oosterloo tweede Nederlandse werd vlak achter Maureen Koster, die kort geleden nog acteerde op het Europees kampioenschap in Zürich, gaf de inwoonster van Appelscha een heel goed gevoel. Oosterloo: ‘Onder deze omstandigheden is deze tijd niet slecht, maar ik had heel graag een 34’er willen lopen. Maar ik had nooit verwacht dat ik in dit veld tweede Nederlandse zou worden. Op een aantal wedstrijden in mijn juniorentijd na was dit wel de beste prestatie ooit.’ ‘Een doorbraak van haar atletiekcarrière bij de senioren’, zegt Klaas Jan Hofstra, trainer van Oosterloo

Stuk langzamer

Oosterloo en Hofstra hadden als doel gesteld onder de magische 35 minuten te lopen. Oosterloo kwam daarvoor dus negen seconden te kort. Ze voelde zich tot 7,5 kilometer heel sterk, maar kwam daarna alleen te lopen, waardoor ze het tempo niet meer hoog kon houden. Ondanks dat de beste wereldjaarprestatie door de Keniaanse Betsy Siana werd gelopen, liep iedereen een stuk langzamer dan van te voren was gedacht.

Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.