nieuws foto’s

De Lijte Ureterp geopend!

Vrijdagmiddag is de beleef- en ontmoetingstuin in Ureterp geopend door gedeputeerde mevrouw T. Schokker-Strampel. Deze tuin is voor buurtbewoners, cliënten en kinderen om te bewegen en te ontmoeten. Vanaf maart zijn de buurtbewoners, cliënten van het kortverblijf tehuis van de J.P. van den Bent stichting en vrijwilligers en medewerkers van ZuidOostZorg en Talant aan de slag geweest om deze tuin, tussen woonzorgcentrum De Lijte en Lijtehiem, samen met bedrijven te realiseren.

De ontmoetingstuin is een initiatief van zorgorganisaties ZuidOostZorg en Talant en Speeltuinvereniging de Bult. Enthousiaste buurtbewoners hebben meegedacht om op dit terrein ook een speelplek voor kinderen te realiseren. Zo kunnen cliënten, omwonenden en kinderen elkaar ontmoeten, samen bewegen en spelen en van de natuur genieten. Daarnaast worden verschillende activiteiten georganiseerd die de ontmoeting tussen jong en oud stimuleren.

De oude onderdelen uit de tuin, zoals tegels, bankjes, bomen en verlichting zijn door buurtbewoners, vrijwilligers, cliënten en medewerkers verwijderd. Vervolgens zijn er bomen, planten, beweegapparaten voor ouderen en speeltoestellen voor kinderen geplaatst. Dit is gerealiseerd door Verhoeve Groen. De ontmoetingstuin is aan de Dokter Prakkenleane, het terrein tussen woonzorgcentrum De Lijte en Lijtehiem. Dit gebied heeft de afgelopen jaren schade opgelopen door nieuwbouw. Om het gebied weer leefbaar en aantrekkelijk te maken, is deze ontmoetingstuin bedacht.

 

Bron:  Wâldnet

 

Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.