nieuws foto’s

Nationale Tuincheck

Nationale Tuincheck

Hoe duurzaam is jouw tuin?

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn we aan huis gekluisterd. Voor de nodige rust en ontspanning zijn we op de natuur rondom huis aangewezen. Een groene en levende tuin wordt, juist in deze tijd, extra geprezen. Maar wat als je geen groene tuin hebt maar deze wel wil en niet weet hoe dit aan te pakken? Of heb je wel een tuin en wil je weten hoe groen en duurzaam je tuin is? Doe dan de Nationale Tuincheck.

Hoe werkt het?
De Nationale Tuincheck is een laagdrempelige manier om je eigen tuin te beoordelen. Het helpt de tuinbezitter om snel in kaart te brengen hoe het met de tuin is gesteld als je kijkt naar de bodem, water, beplanting, biodiversiteit en onderhoud. Deze visueel aantrekkelijke app beschouwt diverse onderwerpen en geeft na afloop inzicht in de duurzaamheid van de tuin. Daarnaast geeft de app aanwijzingen hoe de tuinbezitter met simpele ingrepen de tuin in een groene oase kan veranderen.

Hulp nodig bij verbeter van je tuin?
De uitkomst van de check is een indicatieve score die varieert van A t/m G en geeft aan waar de kansen op verbeteringen zit. Hiermee kun je zelf aan de slag gaan op basis van de aangegeven tips. Wil je liever hulp? Ook dat kan, een lokale hovenier kan de uitkomst van de check gebruiken om de tuin aan te pakken en voorzien van een definitieve score met bijbehorend certificaat. Dit certificaat, het zogenaamde NL Tuinlabel, kan bijvoorbeeld waardevol worden bij verkoop of bij het afsluiten van een hypotheek.

Vorig jaar heeft NL Greenlabel het NL Tuinlabel ontwikkeld dat aan de hand van zeven indicatoren de kwaliteit van de tuin in kaart brengt. Duurzame hoveniers die zijn aangesloten bij NL Greenlabel kunnen deze beoordeling uitvoeren.

Samenwerking
De Nationale Tuincheck is een initiatief van NL Greenlabel en partners en wordt gesteund door Vogelbescherming Nederland, Natuur & Milieu, Tuinbranche Nederland en Stichting Steenbreek.

Verhoeve Groen is aangesloten bij NL Greenlabel. Een beweging die zich inzet om Nederland groener en duurzamer te maken door tuinen en openbare ruimten te vergroenen. Initiatiefnemers van NL Greenlabel zijn Lodewijk Hoekstra (Eigen Huis & Tuin, De Grote Tuinverbouwing, Lodewijks Groene Geluk en Green-Kids) en Nico Wissing (tuin- en landschapsontwerper). Als aangesloten NL Professional draag ik een groene en duurzame tuin een warm hart toe. Bij vragen of behoefte aan een expert, kunt u ons bereiken op 0566-601615 of via het contact formulier op de website Verhoeve Groen contact

 

Videoboodschap Lodewijk Hoekstra

 

 

 

 

Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.