project foto’s

Meerstad natuurlijkspelen

Meerstad, natuurlijkspelen

In de provincie Groningen wordt Meerstad gerealliseerd. Een prachtig woon- en recreatiegebied van ruim 2.500 hectare, met het Woldmeer als kloppend hart. De ontwikkeling van Meerstad gebeurt in stappen en de inrichting van het gebied wordt afgestemd op de woningvraag en de wensen van de huidige en de toekomstige bewoners. Uiteindelijk worden er zo’n 6500 woningen gerealiseerd.

Om er voor te zorgen dat alle woonwijken nu en later in dit prachtige landschap komen te liggen, investeert Meerstad nu en de komende jaren verder in de natuur. Zo wordt het Woldmeer steeds groter, worden bestaande en recent aangelegde groengebieden uitgebreid en verbonden, en komen er meer aantrekkelijke recreatieve routes.

Verhoeve Groen heeft op verschillende stukken Heem-mengsel in gezaaid om tussen de verschillende percelen te zorgen voor een biodivers openbaar groen. Ook is er een wadi aangelegd om overtollig regenwater op te vangen en is er een waterpomp geplaatst. Rondom verschillende openbare speelplaatsen voor de (toekomstige) jonge bewoners van Meerstad is er gezorgd voor een groene en biodiverse leefomgeving.

Share Button

Projectinformatie

  • Opdrachtgever: Gemeente Groningen
  • Ontwerp: Meerstad
  • Uitvoering: Verhoeve Groen

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.