nieuws foto’s

Sedumdak (groot of klein)

Afgelopen dinsdag mochten we weer een bijzonder project afronden, namelijk een sedumdak op een kippenhok. Het kippenhok heeft de vorm van een woning en heeft een tweede verdieping op het platte dak hiervan is de sedum aangebracht. Om het kippenhok heen zijn vaste planten aangebracht, en een deel is een moestuin.

Groendak

Een groendak kent vele voordelen ten opzichte van een ‘zwart’ dak. Een groendak werkt isolerend (warmte en geluid, ook een beter klimaat in de zomer), een groendak vangt water op zodat het rioleringssysteem minder belast word en het is een fraai gezicht, kortom een stukje natuur op hoogte. Hierdoor ontstaat er een groenere leefomgeving en wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Voor de planten en dieren, oa. vlinders, bijen, vogels ect betekend dit veel. Tevens gaat de dakbedekking langer mee en er is minder opwarming van de omgeving een gezonder leefklimaat.

Mogelijk heeft u dit ook in uw gedacht en misschien voor uw woning of uw schuur of.. Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.