Verhoeve Groen wint de 3e prijs

Verhoeve Groen wint de 3e landelijke Heem-prijs 2014

De ontmoetingstuin de Lijte te Ureterp van ZuidOostZorg, een project van Verhoeve Groen, heeft de 3e landelijke Heemprijs 2014 gewonnen.

De landelijke Heemprijs is een prijs voor het beste natuurontwikkelingsproject en werd uitgereikt op 19 september 2014. Heem is een kennisconcept voor natuurontwikkeling op basis van inheemse vegetaties en een natuurlijk en duurzaam beheer. De missie van Heem is het terugbrengen van inheemse flora in het verstedelijkte Nederland.

De acht inzendingen werden beoordeeld door drie deskundige en geëngageerde juryleden: Roel ter Horst (Afdelingshoofd Openbare ruimte van de gemeente Utrechtse Heuvelrug), Jeroen van Westen (landschapskunstenaar) en Kim van der Leest (voormalig directeur Hortus Botanicus, spreker en duurzaamheidspecialist).

Het project De ontmoetingstuin de Lijte te Ureterp van ZuidOostZorg won de 3e prijs gepresenteerd door Verhoeve Groen. De jury vindt het project in Ureterp een derde prijs waardig omdat het is gelukt; doormiddel van de grote samenwerking tussen bewoners, kinderen, ZuidOostZorg, Talant, speeltuinvereniging de Bult en Verhoeve Groen om een kleurrijk natuur dicht bij de bewoners te realiseren in de vorm van een ontmoetingstuin. Waarin oud & jong samen kunnen komen.

De jury beoordeelt de ingezonden projecten op basis van een aantal richtlijnen zoals maatschappelijk draagvlak voor het project, natuurwaarde, duurzaamheid en enkele kwaliteitseisen ten aanzien van de verhouding tussen inheemse kruiden en gras, de aantallen ingezaaide soorten en de monitoring. De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de landelijke Heem-dag op de Landschapstriënnale in park Lingezegen waar landschapsarchitect en hoofdcurator van de Landschapstriënnale Henk van Blerck en Kim van der Leest lezingen verzorgden over het Nederlandse landschap en tijdelijk natuur.

bron: Verhoeve Groen, Waldnet, Heem

Share Button

Contact opnemen

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.