Gevelbegroening – Greenface

Wat doet Greenface

Greenface richt zich specifiek op het vergroenen van uw gebouw. Hierbij is ons motto dat we voor iedere toepassing een oplossing hebben of kunnen bedenken. Als basis voor deze oplossingen heeft Greenface een tweetal systemen geselecteerd die naar gelang uw wensen, behoeften en budget voor u de uitkomst kunnen zijn. De twee basissytemen, het GS-systeem en het GT systeem hebben beiden hun eigen specifieke kwaliteiten waardoor wij altijd in staat zijn op uw wensen aansluiting te vinden.

Waarom een groene gevel

Een groene gevel met een van de Greenface-systemen heeft vele voordelen. De gevel zorgt bijvoorbeeld voor:

  • Duurzame uitstraling van uw bedrijf
  • Lokale opvang van fijnstof en CO2-reductie (dus luchtzuivering)
  • Vermindering omgevingslawaai, geluidsisolatie
Welke beplantingsmogelijkheden zijn er

Afhankelijk van het Greenface-systeem welke het meest op uw wensen aansluit is een beplantingsvoorstel te maken. Voor ieder systeem hebben wij een speciaal substraat laten ontwikkelen en bevochtigen wij de beplanting op maat desgewenst met regenwater. Ook de bemesting van de planten kunnen wij geautomatiseerd laten verlopen.

Wat biedt Greenface aan

De mogelijkheden van de Greenface-systemen zijn talrijk. Denk aan:

  • Het groen inpakken van een compleet gebouw
  • Een groengevel als buitenschil van een nieuwbouwproject
  • Op kleinere schaal laten begroeien van een wand
Hoe gaat Greenface te werk

Totaalconcept.
De Greenface-systemen zijn er voor iedere klant en elke wens. De gevelsystemen van Greenface staan tenslotte voor ‘green building solutions’. Dit betekent dat het Greenface-systeem niet ophoudt bij ontwerp of uitvoering. Wij bieden u een totaalconcept, tot zelfs het onderhoud aan toe. Voor iedere fase hebben wij de juiste disciplines in huis.

Wat komt er bij een ‘groene gevel’ kijken.
Of het nu om nieuwbouw of om bestaande bouw gaat, voor een ‘groene gevel’ is altijd een bouwvergunning nodig. Greenface verzorgt deze aanvraag voor u. Ook is het belangrijk dat de gevel constructief sterk genoeg is. Zodra het Greenface-team bij u aan de slag gaat, zorgen wij eveneens voor de constructieberekeningen. Eventuele subsidiesaanvragen (afhankelijk van uw gemeente) kunnen wij ook verzorgen.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden.
Gemeenten hechten grote waarde aan verduurzaming van de omgeving en aan verbetering van de luchtkwaliteit. Veel gemeenten verstrekken daarom speciale subsidies. Zowel voor dak –als gevelgroen.

Wat zijn de resultaten.
Bij grootschalige Greenface-projecten voeren onderzoekers van de Universiteit van Wageningen metingen uit. Zij meten bijvoorbeeld hoeveel stikstof en fijnstof deze ‘groene gevels’ daadwerkelijk kunnen opvangen. En hoeveel (regen)water de planten hergebruiken, zodat er geen overbelasting van de riolen ontstaat. Voor deze projecten bestaat een uitvoerig monitoringsprogramma

 

 

meer informatie?

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie